DOMOV
NOVICE
REFERENCE
KONCERTI
ZGODOVINA
ZASEDBA
IZ MEDIJEV
TF NA SPLETU
DISKOGRAFIJA
KONTAKT & PROMO
GALERIJA
AZEM

VPIŠI SE NA NAŠO
MAILING LISTO:

e-mail:

država:

Press


pravna opozorila

Kljub pogostim menjavam zasedbe preseneča neizmerna vitalnost benda. Z leti postaja vedno boljši, kot vino (čas bi bil da se preimenujejo v Terrafošk), saj člani neprestano nadgrajujejo svoj osnovni koncept, vzet iz srednjeveškega trubadurskega kodeksa: “z veselim nastopom vsakega razveseliti”. Dozoreli so v zabavljače, barde, ki jim na slovenskih tleh težko najdemo konkurenco, če pa že, so vsaj bivši člani skupine.

(Jože Štucin, Primorske novice, December 2011)"Med tem je blizu, na trgu St.Juame, posvečenemu folk koncertom, izstopal koncert skupine Terrafolk. Ponudili so resnično lekcijo glasbenih in komunikacijskih sposobnosti in postali eno od odkritij, ki se jih bomo spomnili iz letošnjega "Mercè" festivala."

(El Pais, Cataluna, Barcelona - 24/09/2007, L. HIDALGO / M. JURADO )Turneja v Veliki Britaniji, Maj 2007

It would be a brave person who thought that he had the measure of a Terrafolk show. There are the gipsy traditions, the conservatory-standard musicianship, liberal injections of lunacy, audience participation, fiery exchanges between violin and accordion and just when you're thinking, well, that's quite a lot to be going on with, they'll produce some expert Bach or a heavy-metal solo out of an innocent-looking acoustic guitar. Swing jazz, anyone? Or how about a power ballad to the love of accordion studies? The real trick with this quartet is that they make diversity flow.
The Herald, 16. may 2007 Terrafolk, Tolbooth, Stirling by Rob Adams

Nothing could have prepared us for what was about to happen. Enter Terrafolk to take the festival by storm. The eccentric, highly talented Slovenian four-piece won the audience over straight from the start. It was five minutes of pure musical theatre, with, in the middle, a grand entrance of a special guest top Slovenian classical violinist Anja Bukovec. If Terrafolk were to steal the show, and Bojan stole our minds, Anja stole our hearts. Perfect.
Shetland Times, 11. may 2007 Terrafolk take festival by storm by Jonathan Lee

An unforgettable death-metal version of You Are My Sunshine rounded off a stupendous set from Slovenian mavericks Terrafolk on Sunday, entirely apt for Shetland's perennially inspiring - and frequently insane - shindig.
The Scotsman, 8. may 2007 Shetland Folk Festival by Sue Wilson


()Turneja v Veliki Britaniji, Oktober 2006

…It is impossible to single out musicians and artists but there were a few that left a lasting impression but I have to give a mention to Terrafolk, Reem Kelani, Buena Vista Social Club and David Moss who we caught in the corridors overtone singing in the style of Mongolian throat singers…

Gondwana radio, 25th October, 2006 (festival at Whitby Music port)
www.myspace.com/gondwanasound
www.thedrum.org.uk

Kot skupina, ki jo brez izjeme uvrščajo pod »glasbe sveta«, so Terrafolk veščine nebesednega sporazumevanja izpilili do popolnosti. Daleč od tega, da Slovenci Bojan, Mystica in Mark O'Tango ne bi znali angleško. To so dokazali s svojo norčavo »death metal« verzijo pesmi »You are my Sunshine« in nadrealističnimi komentarji med koncertom. Igrali so s tako nenadzorovanim entuziazmom, da se je njihov nastop prelevil v fizično gledališče. Bojan nam je razkril, da mu virtuoznost, ki razkriva njegovo preteklost v ljubljanskem opernem orkestru, ni bila dovolj in da lahko na violo igra tudi za svojim hrbtom. Mark O'Tango je bobne napadel kot obseden, Mystica pa nas je s svojim progresivnim rock kitarskim soliranjem popeljal po astralnih potovanjih. Po operni improvizaciji avstralske basistke Kate Hosking, se je navdušenje še stopnjevalo. S programom, kjer se prepletajo Vivaldi, Irski jigi, Grk Zorba in še kaj, postane svet oder za Terrafolk.


(By Rachel Wareing,The Argus, Terrafolk in Komedia, Brighton, oktober 2006 )Terrafolk & Simfonični Orkester (RTV Slovenija ZKPTO DVD 001) Orchestral folk anyone? Nearly 2 hours herein of often frenetic musicianship by the accordion/violin led Slovenian band, accompanied by arrangements for symphony orchestra and various guests. The Quality and taste of the selections varies greatly – guest fiddler Anja Bukovec shines but I can’t quite decide if the Laibach-style metal version (with orchestra) of You Are My Sunshine was a good idea or not. Probably on for the converted.

(Froots magazine May/2006)Slovenci Terrafolk so pripeljali v Ortigueiro svojo glasbo brez predsodkov

Prihajajo iz države, katere tradicionalni zvoki so nam neznani, do objave njihovih plošč v španskih trgovinah manjka še par mesecev, vendar so Slovenci Terrafolk poklicani biti ena izmed velikih senzacij evropskega folklornega kroga. Poleg kratke predstavitve na Mercat de la Musica v Vicu je bil njihov koncert v Ortigueiri pravi debi kvarteta na iberskem polotoku. Sodeč po vražji tehniki, kipeči muzikalnosti in neskončnem smislu za humor ter po navdušenju, s katerim so okužili več kot 10.000 prisotnih duš, ki so se gnetle pred glavnim odrom, bomo imeli še veliko priložnosti, da jih pri nas ponovno srečamo.

Glavni mojster iznajdbe je violinist Bojan Cvetrežnik, nekakšen slovenski Nigel Kennedy neukrotljivih kodrov in vročičnega pogleda. V družbi treh izvrstnih glasbenikov - harmonika, kontrabas in kitara se hrani s čudovitimi balkanskimi vplivi, klezmer ali severnejšimi, čeprav vse kaže, da jih še najbolj zabava razkosati Bachovo Toccato in fugo ali pa spreobrniti Mozarta v ciganskega godca s povsem verjetno naklonjenostjo visokostopinjskim napitkom. Za zaključek - ne da bi njihovi obrazi zmogli prikriti, da so fantje zares poredni - so spreobrnili Van Halenov Jump – rock himno osemdesetih - v prijetno, lepo skladbo za harmoniko. Je kaj več sploh možno?


(Fernando Neira, PAÍS - Kultura - 10-07-2005 )
(Jonathan Walton)"Poslušalci so bili pod hipnozo mešanice romske, ruske, irske, slovenske, balkanske in židovske ljudske glasbe. Če vam Terra Folk ne bodo všeč... bom pojedel svoj klobuk!! Pozivam vas, da najdete tako dobro skupino v Angliji ali na Irskem!"

(Mike Artes - Sutton Acoustic Music Club London )"...v bandu so se zbrali taki, ki so znali razumeti sporočilo folk glasbe. Za razliko od drugih glasbenikov so v njej znali poiskati tisto najbolj pomembno, živo in zabavno plat narodnih viž. Na njihovih koncertih imajo ljudje vedra srca in tople dlani. Med pesmimi, polnimi pozitivne energije se venomer norčujejo in dobra volja se je na koncertu v Kopru zlahka zlila med občinstvo."

(Boris Bradač, Radio Koper)"... kvartet Terra folk bio je istinsko otkriče večeri. Taj vrtlog sjajnih improvizacija in poigravnaj instumentima upleo nas je odmah spočetka i brez daha držao do samog kraja. Toliko pozitivne energije in vedrine odavno nismo doživeli u maloj dvorani Lisinskoga, koja je sinoč bila svjedokom velikoga glasbenog trenutka."

(Maja Sabolić, Hrvatski radio)"Čeprav s kravatami, klovnovsko zataknjenimi za žep, se člani Terra folk glasbeni tradiciji ter tvorcem in prirejevalcem ljudskih napevov iz različnih predelov sveta poklanjajo bolj spoštljivo kot marsikdo, ki si kravato veže okoli vratu."

(Dolores Šturman, Radio Koper )"Ne doživimo pogosto, da nova skupina občinstvo spravi v vriskanje in ploskanje v pičlih nekaj minutah, ampak to se je prejšnji teden zgodilo s slovenko skupino Terra folk v brisolskem klubu Tantric Jazz Café. Violinist Bojan Cvetrežnik je z žarom romskih ritmov potreboval le nekaj sekund, da so ljudje, naelektreni, le stežka sedeli na stolih. In ko sta se mu pridružila Danijel Černe in Boštjan Gombač, je bil to pričetek sijajne predstave, ki je poslušalce spravila na noge in iz njih izvabila vriske."

(Susie Weldon, Western Daily Press )